18 Eylül 2012 Salı

KIYMALI MAKARNA




Malzemeler :
© 1 paket makarna
© 250 gr. kıyma
© 2 büyük boy soğan
© 3 yemek kaşığı sıvıyağ
©Tuz, karabiber

Soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağ ile soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip, kısık ateşte kavurun, tuzu ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
Büyük bir tencereye suyu koyun, kaynatın. Kaynayınca tuz atıp, makarnayı koyun. Makarnalar haşlanırken pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince süzün. Kıymanın üzerine koyup karıştırın.
Not: İsterseniz kıymalı sosa salça veya domates koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder