27 Eylül 2012 Perşembe

SUCUKLU,BOL DOMATESLİ,ACILI PATATES YEMEĞİ




uzuuun yıllar oldu belki 15 veya 20 yıl böylesine güzel tabiri caizse damak çatlatan bir yemeği niye pişirmemişim acaba diye kendi kendime hayıflandım,bizim çocukluğumuzun yemeklerindendir ayrıca çok eskiye dayanan bir de hatırası vardır bu yemeğin
eski yıllara oranla şimdi yemek çeşitlerimiz çoğaldı hatta her gün yeni bir çeşit daha katıyoruz mutfaklarımıza:) belki de bu yüzden unuttum bu şekilde pişirmeyi
ayrıca belirtmek istediğim bir konu da var!!
ben yemeğimde sucuk kullandım ama,bizim evimize sucuk yılda belki 1-2 kez ancak girer, o da çok güvendiğimiz ve tanıdığımız bir kasabın kendi yaptığı sucuktur
salam,sosis,jambon vb kesinlikle girmez hem sağlık hem içinde ne eti kullanıldığı konusunda sıkıntılar olduğundan:((
yaşımız itibariyle de bu tür ürünleri çok fazla tüketmeyelim dediğimizden buzdolabında kalan sucuğu görünce değerlendireyim derken bu yemek ortaya çıktı:))
doğranmış soğan,domates,acılı yeşil biber ve sızma zeytinyağını birlikte kavurup küp şeklinde doğranmış patatesleri ve sucukları da atıp kısık ateşte biraz daha tuttum,üzerine sıcak suyunu,az miktarda tuzunu(ben bitkisel tuz kullanıyorum)koyup kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kaynattım,karabiber,kekik döküp ocağı ve tencere kapağını kapattım:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder