30 Eylül 2012 Pazar

KABAK KEKİ




Evdeki kabakları değerlendirmek için çok güzel bir tarif

Malzemeler :
© 2-3 kabak
© 1 yumurta
© ½ su bardağı sıvıyağ
© Yarım demet dereotu
© 100gr kaşar yada beyaz peynir
© Tuz, karabiber, pulbiber, nane
© Un (aldığı kadar)
© 1paket kabartma tozu

Kabakları rendeleyip, suyunu süzün. Yağı, peyniri, baharatları, ince ince kıydığınız dereotunu kabaklara ekleyip karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve baharatları ekleyin. Kek kıvamında bir hamur olacak. Yağladığınız kalıba dökün, hamurun güzel pişmesi için ince olması gerekiyor. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder