21 Eylül 2012 Cuma

HAŞHAŞLI KURABİYE

Tüm izleyenlerime ve sayfamı ziyarete gelen misafirlerime selamlar sevgiler
Bu günkü tarifim nefis bir haşhaşlı kurabiye
Ben kurabiyeleri iki çeşit hazırladım bir kısmına yuvarlak şekil verdim bir kısmınıda marmelatlı yaptım
İkiside nefis oldu
Ben kendi yaptığım kayısı marmelatını kullandım sizler arzu ettiğiniz bir marmelatla yapabilirsiniz
Malzemeler
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 limon aromalı esans
2 çorba kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
Üzeri için
Marmelat
Hazırlanışı
Margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba alınır iyice karıştırılır
Ardından haşhaş,limon aroması ve azar azar un ilave ederek hamur hazırlanır
Unu birden boşaltmayın yavaş yavaş ilave edin
Kıvamı kulakmemesi yumuşaklığında olacak
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlanır ortasına 
parmakla bastırılır çukurlaştırılır tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca kurabiyerin üzerine marmelat konur
Fırının ısısı düşük olamalı kurabiyeler kızarmadan pişmeli
Not: Kurabiyeleri marmelatlı yapmak isterseniz hamurun kıvamını
kulak memesinden biraz sert hazırlayın  pişerken yayılasınlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder