11 Eylül 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Zeytinyağlı yemekleri çok severim, birde bol domatesli olunca...
Mümkün olsa her yemeği zeytinyağlı yaparım, kıymalı yapmam. Ama gelin görün ki bizim evde 2 et obur var, babası ve kızı.
Durum böyle olunca iki onların sevdiği, bir benim sevdiğim yapılıyor :( 

Malzemeler:
© 3 adet patlıcan
© 2 orta boy soğan
© 3 diş sarımsak
© 3 domates
© ½ çay bardağı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı domates salçası
© Tuz
© 2 kesme şeker

Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı tuz serpip 15-20 dakika bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın, zeytinyağı ile soteleyin. Soğanların üzerine salçayı ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin.
Suyunu süzüp, yıkadığınız patlıcanları, sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave edin, ½ çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pişirirken suyunu kontrol edin.
Zeytinyağlıları 1 gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti çok daha güzel olur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder