12 Eylül 2012 Çarşamba

ŞAKŞUKA



Uzun zaman önce yaptığım fakat gezmekten tozmaktan yayınlamaya fırsat bulamadığım tarifimle geldim bugün.Kızartma olduğu için çok sık yapmıyorum .Bu yaz bir kez yaptım fotoğraf da o günden kalma.Fotoğrafta patatesi çok gibi duruyor ama değil soyulan patlıcanlarında rengi patatese yakın olduğu için öyle görünmüş.

MALZEMELER:

2 adet kemer patlıcan

2 adet havuç

1 adet patates

1 adet büyük boy soğan

3 büyük domates

2 adet sivribiber

1/2 çaybardağı zeytinyağ

bir kaç diş sarımsak

2 adet kesmeşeker

1 tatlı kaşığı salça

tuz

kızartmak için sıvıyağ

üzeri için kıyılmış maydanoz



YAPILIŞI:


İşe sebzeleri doğramakla başlayın.Patlıcanı alacalı soyun ,patatesi soyun iri küpler halinde doğrayın.Patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletip yıkayıp süzün.Havucu da soyup küp küp doğrayın.Biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Derin bir tencerede kızdırdığınız sıvıyağda önce patatesi sonra havucu sonra patlıcanı en son biberleri kızartın.

Diğer tarafta zeytinyağında küp küp doğranmış soğanı biraz kavurun.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin biraz daha pişirin.Kızarmış sebzeleri ,şekeri,tuzu,salçayı katın.Sarımsakları ikiye bölüp ekleyin.Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişen yemeği soğuduğu zaman servis tabağına alıp dolaba kaldırın.Servisden önce kıyılmış maydanozla süsleyin.


Afiyetolsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder