30 Haziran 2009 Salı

MAHLEPLİ POĞAÇA


Bu tarifimde arkadaşım Bahar'a ait.Baharcım öpüyorum çoookkk.
Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tepeleme mahlep
  • Tuz,kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • İçine : Rendelenmiş kaşar
  • Üzerine : 1 yumurta
Yapılışı
Yumurta,margarin,sıvıyağ,yoğurt,mahlep,tuz ve kabartma tozunu karıştırıp,yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mandalina büyüklüğünde bir hamur alıp,kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açalım,ortasına rende keşerden bir miktar koyup kapatalım.Kapattığımız ucunun pürüssüz olması için bir tabak yardımıyla (Daha sonra daha detaylı resmini siteye koyacağım) yada hamur kesme aparatı ile keserek düzleyelim.Hamuru kapatırken birleşsin diye uçlarını bastırırız,poğaçamızda şekilsizlik yada parmak izlerimizin kalmasına neden olur.Tabakla kesme işlemiyle yada hamur kesme aparatı ile daha düzgün şekilli poğaçalar yapabiliriz.Yağlı hamur olduğu için tezgahınıza yapışmayacağından,un serpmenize gerek yok,dolayısıyla kestikten sonra kalan parçalara un karışıp katılaşma riskide yok. Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sürüp susam ekeleyelim. 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder