17 Haziran 2009 Çarşamba

KOKOS PASTA

Hindistancevizli tatları seviyorsanız tam size göre pratik bir tarif, bu sıcaklardada soğuk soğuk çok güzel oluyor.

MALZEMELER:

3 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistancevizi
1/2 paket çikolata sos
üzeri için toz antepfıstığı

YAPILIŞI:

Üç yumurtanın beyazını sarısını ayırın beyazları derin bir kaseye alın kar haline gelene kadar çırpın.İçine şekeri katıp biraz daha çırpın ve hindistan cevizi katıp çırpıp yağlanmış küçük kare borcama dökün.(18x18 cm.lik)Önceden biraz ısınmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkınca o ılınırken siz çikolata sosun yarısını üzerindeki tarife göre hazırlayın.Sosda ılınınca ılınmış hindistancevizli pastanın üzerine dökün tozfıstıkla süsleyip dolaba kaldırın.Servis zamanı dilimleyip servis yapın.Bu ölçülerle altı kişilik pasta çıkıyor.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder