13 Haziran 2009 Cumartesi

PATATES SALATASI VE DEREOTLU POĞAÇA


DEREOTLU POĞAÇA
Yarım paket yaş maya
yarım paket margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
dereotu
tuz
alabildiğine un
alabildiğine su
lor
YAPILIŞI:
Şekeri mayayı ve suyu koyup biraz karıştırıyoruz.Bir süre bekletiyoruz. 1 yumurta ve diğer diğer ikinci yumurtanın akını koyuyoruz.Yumuşamış margarini sıvı yağı ve ince ince doğranmış dereotunu koyup karıştırıyoruz.Üzerine un,tuz ve mahlebi koyup birazda su ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.Hamurun mayalanması için dinlendiriyoruz.Elimizle açıyoruz.Lorumuzu koyuyoruz ortasına ve yuvarlak bir poğça yapıyoruz.Üzerine soda şişesi kapağıyla bastırıyoruz.Yumurta sarısı sürüyoruz.Önceden ısıtılmış fırında pişriyoruz.Afiyet olsun.




PATATES SALATASI
5-6 adet patates
1 adet domates
dereotu
maydonoz
kornişon turşu salatalık
taze soğan
1 adet kuru soğan(tuzla ovulmuş)
zeytinyağ
limon
Yapılışı:
Öyle zor bir tarifi yok herkesin bildiği gibi ama yinede paylaşmak istedim.Patateslerimizi kaynatırız.Soğuduktan sonra ufak küpler halinde doğrarız.Yeşilliklerimizi soğanlarımızı ve domatesimizi doğrarız.Tuzumuzu ve zeytinyağımızla limonumuzda ekleriz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder