23 Haziran 2009 Salı

PATLICANLI BÖREK


Cuma günü akşamı itibari ile netimde arıza var malesef henüz düzelmiş değil.Bir süre ziyaretlerinize gelemiycem.Tekrar tekrar özür diliyorum.Hepinize sevgiler..

PATLICANLI BÖREK
1 fincan yağ
1 fincan yoğurt
1 yumurta
2 fincan yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
alabildiğine un
İÇ MALZEMESİ:
4-5 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
pul acı biber
YAPILIŞI:
Hamurluk malzemelerimizi bir kaba koyar tüm malzemeyi yoğururuz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz.Bezelere ayırırırz.Pasta tabağı büyüklüğünde açarız.4 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak aralarını sıvı yağ yada arzuya göre margarin(eritilmiş) ile yağlarız.4 bezeyi beraber birbiri üzerine koyduktan sonra hamurumuzu açarız.Büyük bir yufka olucak.Önce 4 e böleriz yufkamızı sonrada her üçgeni üçe böleriz mazememizi hazırlarız.Tavaya biraz sıvı yağımızı döker soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar soteleriz.(Patlıcanları kabuklarını soyup alacalı soyduktam sonra tuzlu suda biraz bekletiriz.Acısının çıkması için.)Soağandan sonra patşıcanımız ekleriz.Biberimizi ve son olarakda domatesimizi ekleriz.Tuzumuzu ve baharatlarımızı ekler patlıcanlarımızı soteleriz.Hazırlmaış olduğumuz harcımızı soğumaya bırakırız.8 e böldüğümüz her üçgenin üzerine harçtan bir yemek kaşığı koyar sigara böreği sarar gibi sararız.Üzerlerine sıvı yağ yada arzuya göre yumurta sarısı sürerek önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza süreriz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder