27 Haziran 2009 Cumartesi

MUZLU TART


Canım arkadaşım Baharın tarifi.
Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Yeteri kadar un
  • Muz,1 paket muzlu jöle,
Kreması için : 2,5 su bardağı süt,1 yumurta,1 vanilya,3 çorba kaşığı un,Şeker.
Yapılışı
Hamurumuz için yumurta,margarin,sıvıyağ,yoğurt,kabartma tuzu ve vanilyayı karıştırıp yavaş yavaş un ilave edip,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Bu ölçülerden iki tane tart hamuru çıkıyor.Hamurumuzu iki parçaya bölelim,Tart kalıbımızı yağlayalım ( yada ortaboy bir tepside olabilir )ve hamuru tepsinin kenarlarına taşırarak yayalım ( ortasına krema ve muz koyacağımız için tartımızın kenarları tepsi gibi olmalı ) Fırına verirken orta kısmına bıçakla bir kaç yerinden delikler açalım ki kabarmasın.175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.Krema için sütümün içine yumurta,vanilya,un ve yarım çay bardağı şekeri karıltırıp pişirelim.Pişen tartımızı fırından aldıktan sonra servis tabağına alalım ve pişen kremamızı içine dökelim,1-2 saat kadar bekletelim.Muzlarımızı doğrayalım,kremamızın üzerine dizelim,Bir kasede aldığımız muz jölesini tarifine uygun hazırlayalım ( eğer bir tepsi yapacaksanız 1 paket jöle fazla geliyor verilen ölçülerin yarısı kadar kullanın ) Muzlarımızın üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder