25 Haziran 2009 Perşembe

AÇMA VE TATİL

Tarifimi vermeden önce herkese hayırlı kandiller dilerim, allah nice kandillere erdirsin.Bu tarifi işyerindeki arkadaşımdan alıp denedim, harika oldu.Bundan sonra sık sık yapılacaklar arasında kendisi.Tarifte bir paket margarin demiş ama ben yarım paket margarin koyup kalan yarısını tereyağ ile tamamladım.Bu tarifimi verip on günlük bir tatile çıkıyorum.Antalyada olucam tatilim boyunca,dönüşte görüşmek üzere

MALZEMELER:

2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
yarım paket margarin
yarım paket margarin kadar tereyağ
2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
1/2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için çörekotu

YAPILIŞI:

Derin bir kaseye yumurta beyazlarını koyun, çörek otu hariç diğer malzemeleri katıp karıştırın yoğurup kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın.Hamuru 15 dakika dinlendirin.Daha sonra cevizden büyük parçalar koparıp önce elinizle biraz uzatın sonra biraz döndürüp halka yapıp bu son şeklini verip yağlı tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısınmış 175 derecedeki fırında pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder