3 Haziran 2009 Çarşamba

KIYMALI PİDELER


MUTFAK İÇİN PRATİK BİLGİLER
Pilav nasıl tane tane olur:Pilavı çok seviyorsunuz ancak pilavınız bir türlü tane tane olmuyor.Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için pilav tenceresinin içine pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir dilim limon koyun.
Kaşar peynir ziyan olmasın:Buzdolabında uzun süre kalıcak kaşar peynir kuru ve tadı bozulur.Bu tür peynirleri atmak yerine değerlendirmek istiyorsanız kaşar peynirleri rendeleyin ve küçük poşetlere doldurup dipfirizde dondurun.Böylece kuruyan ve tadı bozulan kaşar peyniri atmak yerine böreklerde kullanmak üzere değerlendirmiş olursanız.


KIYMALI PİDELER
1 çorba kaşığı pakmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
tuz
alabildiğine un
İÇ MALZEME
250 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
karabiber,kimyon,pul acı biber,tuz
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına ılık sütümüzü 1 yemek kaşığı pakmayayı ,1 tatlı kaşığı şekeri,tuzu,yumurtayı ve sıvı yağını ilave eder karıştırırız.Azar azar unumuzu ekleriz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz.Hamurun üzerini örter iç harcımızı hazırlayana dek kabarmasını bekleriz.Tavaya sıvı yağını ekler yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteleriz.Kıymayı ilave ederiz.Biraz daha soteleriz.Yemeklik doğranmış biberlerimizi ilave ederiz.Biraz kavrulduktan sonrada en son olarak domateslerimizi ilave eder tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleriz.Domatesler yumuşayana dek soteleriz.Ocağımızın altını kapatırız.Harcı soğumaya bırakırız.Mayalanmış hamurumuzdan parçalar koparıp merdane yardımı ile pide şekli veririz.Soğuyan harcımızı üzerine payederiz.Kenarlarını kıvırıp yumurta sarısı süreriz.Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza süreriz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder