26 Haziran 2009 Cuma

MİLFÖY İÇİNDE KREMALI PATATES


Canım arkadaşım Bahar'ın tarifi.Ben milföy hamuruna pek sıcak bakmam ama bu çok güzeldi.
Malzemeler
  • 6 adet milföy
  • 6-7 patates
  • 2 paket krema
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan
  • tuz,karabiber,maydanoz

Üzerine:yumurta ve yoğurt

YapılışıPatatesleri soyup küp küp doğrayalım,tavaya aldığımız 2 çorba kaşığı sıvıyağda küp küp doğradığımız kurusoğnla birlikte kavurmaya başlayalım,iki paket kremayı,karabiber ve tuzunu ekleyip patatesleri pişmeye bırakalım.Pişen patatesleri ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu ekleyelim.

Diğer tarafta 3 milföy hamurunu üst üste koyalım ve fırın kabımıza göre açalım,kenarlardan keselim ( kestiğimiz parçaları atmayıp orta kısmında değerlendirelim )ve tepsimize yerleştirelim. Kremalı patatesimizi özerine koyalım,geri kalan 3 milföy hamurumuzuda üst üste koyup fırın tepsimizin genişliğinden biraz daha geniş açalım ( kremalı patatesi fırın tepsisine yaymadan toplu şekilde koyduğumuz için hamurun daha geniş olması lazım) Kenarlarından kesip hamuru yuvarlatalım ve kaç porsiyon istersek ona göre üçgen şeklinde keselim,böreğin üzerinde gördüğünüz üçgen kesikler sonradan kesilemeyeceği için önceden kesilip yerleştiriliyor.Sizde kaç porsiyon isterseniz ona göre üçgenleri kesip patatesin üzerine yerleştirin.Üzerine 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurt çırparak sürelim 175 derecil fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Soğumadan servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder