En sevdiğim kış sebzesi! Haftasonu markette görünce sevinip aldığım, dün akşam okul dönüşü de yemeğe hazır ettiğim karnabahar.. Bu nefis sebzeyle aranız nasıl bilmiyorum ama şu sıralar sizin de zihniniz yorgunsa karnabahar pişirmenizi öneririm.
Malzemeler:
1 adet karnabahar (çiçeklere ayrılıp iyice yıkanacak)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı domates salçası
kıyma ( kavrulmuş, 1 çorba kaşığı kadar)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay bardağı su
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
Soğan, domates ve salçayı zeytinyağı ile orta ateşte hafif pişirin. Kıymayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Karnabaharları da tencereye alıp, sosla karışmasını sağlayarak harmanlayın. Suyu da ilave edip orta ateşte, karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder