2 Ekim 2008 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ




MALZEMELER
1 paket tereyağ oda sıcaklığında
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
150 gram badem
3 su bardağı un
Üzerine serpmek için ayrıca pudra şekeri
YAPILIŞI
Bademleri sıcak suda bir süre bekletip kabuklarını soyalım iri kalacak şekilde 5- 6 parçaya bölelim . Tavanın içine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim bademleri kavuralım, üzerine biraz un serpip biraz daha kavuralım . Bir bardak unu teflon tavada hafif sararana kadar karıştırarak kavuralım.Bütün malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Kavurduğumuz bademleri yoğurduğumuz hamura ilave edelim .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ay şekli verelim veya 1 santim kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim 160 derece ısınmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Sakın üstü kızarmasın fırından çıkınca 1-2 dakika sonra üzerlerine süzgeçle pudra şekeri serpelim soğuyana kadar tepsiden almamak gerekiyor yoksa dağılıyor soğuyunca tekrar bir miktar pudra şekerini süzgeçle üzerlerine eleyerek dökelim servis tabağına alıp servis yapalım .
NOT: Serin mavi arkadaşımızın tarifi birçok blogda gördüm bu tarifi denedim yiyen herkes çok beğendi. Tavsiye ederim mutlaka deneyin . Bu nefis tarif için teşekkürler sevgili arkadaşım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder