30 Ekim 2008 Perşembe

HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet havuç
1 adet kurusoğan
2 avuç tel şehriye
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
1,5 yemek kaşığı un
üzeri için kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

Yağları bir tencereye alın eritin ,soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp yağda biraz öldürün unu katıp az kavurun suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Havuçları rendeleyip karışıma ekleyin tuz ,karabiber katıp kaynatın.Çorba kaynayınca tel şehriyeleri ekleyin pişmesine yakın kıyılmış maydanozları katıp bir taşım kaynatıp altını kapatın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder