14 Ekim 2008 Salı

Salçalı Biftek

Eylül'ün başında davetli olduğumuz Hoşgeldiniz sofrasından hatırlayacaksınız bu fotoğrafı.. Salçalı bifteğin tarifine anca sıra geldi.. Davet menülerinde pilavın yanına çok yakışan bir et yemeği, denemenizi tavsiye ederim..


Malzemeler:
1 kg. biftek (antrikot)

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1-2 yemek kaşığı salça

2-3 adet domates
3-4 sivri biber

tuz


Yayvan çelik tencereye sıvıyağı alıp etleri ilave edin. Kısık ateşte, kahverengi sularını salıp çekene kadar etleri iyice kavurun. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı da ilave edip soğanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Salça, rendelenmiş domates ve minik minik doğradığınız biberleri etlerin üzerine döküp karıştırın ve kısık ateşte su koymadan pişirin. (etler, domatesin suyuyla pişince çok daha lezzetli oluyor. Eğer domatesler sulu değilse, etlere sıcak su ilave edin.) Etlerin pişmesine yakın tuzunu ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder