19 Ekim 2008 Pazar

TAVUK KAPAMA

Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com
MALZEMELER
Tavuk arzu edilen miktar
2 su bardağı pirinç
1 Adet kuru soğan
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Pirinçler ayıklanıp, sıcak tuzlu su ile ıslatılıp, en az 30 dakika bekler.
Tavuklar , haşlanır etleri sudan çıkartılır, bir kenarda bekler, tavuğun suyu tel süzgeçten süzülür sıcak olacak şekilde bekletilir. Soğan yemeklik doğranır , teflon tepsiye sıvıyağ eklenir soğanlar pembe bir renk alana kadar kavrulur , pirinçler yıkanıp eklenir, tuzu katılır , pilav yapar gibi kavrulur , sıcak tavuk suyu eklenir , üzerine 1 kaşık tereyağ küçük parçalar halinde konulur ,tavuklara tuz, pulbiber sürülür pirinçlerin üzerine yerleştirilir ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir .

NOT: Ben pirinçler kurumasın diye tepsinin üzerine tel ızgara koyup yağlı kağıtla kapatıp tavukları üzerine koyuyorum. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder