17 Ekim 2008 Cuma

PAMUK PASTA

Cevizli keki,nefis muhallebisiyle yumuşacık bir pastanız olsun istiyorsanız bu tarif tam size göre
üstelik yapımıda çok zor değil.Pastadan bir bu dilimi kurtardığım için bütün resmini gösteremedim size bu dilimle idare edin artık:):)
MALZEMELER:

keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu


şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

muhallebisi:

1 kg.süt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti

YAPILIŞI:

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin ve ılıtın.Diğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyin.En sonda muhallebiyi hazırlayın.Süt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakın.İsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz benim evde kalmadığı için yapamadım ama bir dahakine yapacağım.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder