8 Ekim 2008 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ PATATES SALATASI

BİRSELVE İREM arkadaşımızın ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati etkinliği için hazırladığım salatayı gönderiyorum kolay gelsin sevgili BİRSELVE İREMMALZEMELER
4-5 adet haşlamış patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı bezelye
1 havuç, tuz
5-6 adet kornişon turşusu
Mayonez, ketçap
YAPILIŞI
Bezelye ve havuçlar kaynayan tuzlu suda haşlanır , soğuyunca içine kornişon turşu doğranır .Patatesler haşlanır, sıcakken içine tereyağ , rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz katılıp karıştırılır, yumurta büyüklüğünde patates alınıp içi çukurlaştırılır hazırladığımız garnitür içine konulup üzerlerine mayonez ve ketçap dökülerek servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder