14 Ekim 2008 Salı

SOSLU TAVUK BİFTEK




MALZEMELER
500 gram tavuk göğüs eti
2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ,kekik
YAPILIŞI
Tavuk etleri kolay kesilmesi için buzlukta hafif dondurulur, hafif donan tavuk etleri yarım santim kalınlığında kesilir.
Soğan ve sarımsaklar rendelenir suyu sıkılır, soğanın posası ayrılır, suyunun içine baharatlar , süt, salça ve sıvıyağ katılır içine tavuk etleri katılıp iyice harmanlanır, buz dolabında 2 veya 3 saat dinlendirilir , yağsız tava iyice kızdırılır 1 kaşık sıvıyağ eklenir tavuklar kızartılıp yanında makarna , patates püresi, pilav veya herhangi bir garnitürle servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder