30 Temmuz 2005 Cumartesi

TERIYAKI SOSLU TAVUKLU PILAV



Bugun degisik bir pilav yapmak istedi canim, evde biraz tavukgogsum
vardi, burada genelde hazirda satilan Teriyaki sosla pilav yapmak
istedim, Teriyaki sos icin gerekli olanlarida size listeledim... Bu pilav
biraz biz Turklerin damaklarina degisik geliyor once, cunku tatlimsi,
ama denerseniz eminim begeneceksiniz.

---------------------------------------------------------------------------

TERİYAKİ SOS İÇİN
Teriyaki sosu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır soslardan da alabilirsiniz.
4 yemek kasigi mirin ( pirinc rakisi tatlandirilmis )
2 yemek kasigi sake
4 yemek kasigi soya sos ( sade olanlarindan )
8 yemek kasigi bal
2 dis sarimsak ( ezilmis)
Hepsini karistirip biraz dinlendiriyorsunuz.
not: Istanbul'da Ali Sami Yen stadyumun orada Cin urunleri satilan
mekanda hazirda bulmak mumkunmus bu sosu,
ayrica buyuk marketler de de sanirim mevcut.


PILAV ICIN :
2.5 kup pirinc ( ben kepekli pirinc kullandim)
1 butun tavuk gogsu ( dilimledim)
3 yemek kasik zeytinyag
2.5 kup tavuk suyu
ve teriyaki sos

Nasil mi Yaptim ?

Teriyaki sosumu hazirladiktan sonra, dilimlemis oldugum tavuklarimi
tencereme koyuyorum, kendi suyu ile pismesini bekliyorum,
sonra zeytinyagimi ilave ediyorum, tavuk suyunu tencereme ilave
ettikten sonra yikanmis pirinclerimi su kaynayinca ilave ediyorum,
suyu cekmesine dogruda hazirlamis oldugum Teriyaki
sosumuda
karistiriyorum, ocagin altini iyice kisip demlenmesini bekli
yorum.
Afiyet Olsun
Zeynep.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder