14 Temmuz 2005 Perşembe

PANELİ İÇLİ KÖFTE



PANELİ İÇLİ KÖFTE

Malzemeler
250 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
3 adet yufka
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber,pul biber,kimyon

Yapılışı

1. Tavada kıymayı ve soğanı kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
2. Sıcak suyla ince bulguru ıslatıyoruz, 5 dk. sonra süzüyoruz
3. Kıymanın üzerine döküyoruz
4. Cevizi ,salçayı, maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz
5. Yufkayı 8 parçaya kesiyoruz
6. Hazırladığımız harcı 2 parmak kalınlığında yufkaya yayıp sarıyoruz.
7. Ayrı bir tabağın içinde 1 yumurta ile 1 çay bardağı sütü çırpıp hazırlıyoruz
8. İçli köftemizi önce sütlü karışıma batırıyoruz
9. Sonra galeta ununa batırıp, bol yağda kızartıyoruz

Oktay ustanın kitabından bir tarif daha.

Aslında bu tarifi daha önce 2 arkadaşımda yedim hepsi farklı isimlerle adlandırmıştı. Ama iç malzeme aynı . Fakat ben bu ölçülere göre yaptım.

Evet 3 yufka x 8 = 24 adet çıkıyor. Kendiniz için yaparsanız çok fazla. Ben kendimize yetecek kadarını kızarttım kalanını da dondurucuya koydum. Her an elimin altında hazırda yapacak bir çeşidim var, ani misafirler için.
Siz ister benim gibi yapın isterseniz yarı ölçü yapın. Ve ben iç harcı oldukça fazla kullandım. Şayet daha az iç malzeme seviyorsanız 24 ten fazla olacaktır. Siz yufkayı 4 adet alın derim:) Kalırsa sigara böreği yapın .

Ben 6 adet yufka aldım bilerek sigara böreği de yapacaktım dondurucu için:)

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder