11 Temmuz 2005 Pazartesi

MANTARLI PİLİÇ SARMA


Diyet yemeklerimize devam ediyoruz:)
Aslında ben bu yemeği çok sık yaparım. Ama bugünlerde arkadaşlarımız kolay ve diyet yemekler isteyince , bu yemeğin gerçekte ne kadar diyet olduğunun farkına vardım:)
Fırında piştiği ve neredeyse sıfır yağ kullanıldığı için ideal bir diyet yemeği, ne dersiniz ?

Bu tarifi yemekvebiz mail grubumuzda çokça yazdım ve bir çok arkadaşımız yaptı.
Gelen sorular hep nasıl rulo yapıldığı ile ilgiliydi. Bu sebeple yapım aşamalarını da çektim

Malzemeler
4 piliç göğsü
100 gr. Mantar
Yarım limon suyu
2 ÇK Konserve Bezelye
1 ÇK Konserve mısır
1 su bardağı su
4-5 defne yaprağı
4 dilim kaşar peyniri
1 Çay kaşığı kekik, tuz, karabiber

Sos
1 ÇK zeytinyağı
1 yumurta
1 ÇK salça

Yapılışı
Piliç göğüs etlerinizi tahta üzerine alıp et dövücü ile ezerek inceltin.( yada tavukçunuza hazırlatın )
Mantarları tuzlu, limonlu suda haşlayın ve dilimleyin.
Bezelye , Mısır, mantar, kekik, tuz , karabiberi harmanlayıp piliç göğüslerinin ortalarına paylaştırın ve üzerlerine 1 dilim kaşar koyun


Rulo şeklinde sarıp açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağı, yumurta ve salçayı bir kapta iyice karıştırın ve sos yapın piliçleri bu sosa bulayın.
Fırın tepsisini yağlayıp defne yapraklarını serpin. Piliç rulolarını yerleştirin. 1 bardak suyu tepsiye dökün . Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 40 dakikada pişiyor ve folyoyu üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin .


Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder