26 Temmuz 2005 Salı

Pirinçli İmam Bayıldı :)

PİRİNÇLİ İMAM 2




Geçen hafta yaptığım yeni bir tarif. Tarif Lezzet dergisine ait. Ama hangi tarih bilemiyorum çünkü daha önceden kesip yapılacaklar arasına almışım.

Ben tek kelime ile bayıldım .Yaz ayları için muhteşem serin bir yemek. Yapımı çok kolay.
Hele benim gibi dondurucunuzda her daim közlenmiş patlıcanınız da varsa çok daha pratik oluyor. Artık benim kurtarıcı dediğim tariflerimden oldu. Ayrıca iç harcı zaten başlıbaşına bir meze inanın:)

Malzemeler
  • 8 patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çay kaşığı sirke
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz, karabiber
  • Yoğurt

Yapılışı
  1. Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun
  2. Tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin, tekrar sudan geçirip kurulayın
  3. Patlıcanları kızartın
  4. Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın
  5. Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın
  6. Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın
  7. Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin
  8. Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun
  9. Soğuk olarak servis yapın

Pirinçli İmam Bayıldı



Notlarım;
1 su bardağı haşlanmış pirinç , haşlanmış hali ile 1 su bardağı olacak:)
Ben kuru olarak bir su bardağı pirinci haşladım ve tabii koca tencere pirincim oldu. Neyse ki evde fazladan hazırda közlenmiş patlıcan vardı ve iç harcı fazla yapıp kalanını da meze olarak tükettim ve bir miktar da yayla çorbası yaptım oğluşuma:)

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder