7 Temmuz 2005 Perşembe

LİMONLU PAY


Gecen hafta yaptığım tatlılardan biri.
Tam yaz günleri için arkadaşlar. Buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yiyebileceğiniz ve limonun serinletici tadını alacağınız bir hafif tatlı.
Yemek grubundan ve çevremdeki arkadaşlarımdan yoğun bir şekilde istek var , derler ki ; çok kolay yapılan, hatta şöyle fırına bile vermeden yapılacak tatlılar istiyoruz ve pratik yapılacak yemekler istiyoruz. Çoğu tahmin edeceğiniz gibi çalışan arkadaşlarım. Israrla pratik tarifler istiyorlar. Ben ve Zeynep şu sıralar pratik tarifler yapmaya çalışıyoruz:)
İşte bu tarifte onlardan biri arkadaşlar..


Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
100 gr. Margarin
2 adet yumurta
2 adet limon
1 paket limonlu jöle
100 ml. Krema
1 paket krem peynir
Hindistancevizi rendesi

Yapılısı
· Margarini eritin
· Bisküviyi robotta toz haline getirin
· Bisküvi ve yağı karıştırın kelepçeli bir kalıba bastırarak yayın
· Jöleyi yarım su bardağı sıcak suda eritin
· Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın
· Blendere yumurta sarıları, erimiş jöle, limonun suyu ve kabuklarını, krem peyniri koyup karıştırın
· Mikserde yumurta aklarını kar yapın
· Kremayı azar azar yumurta aklarına ekleyip tahta kasık ile hafifçe karıştırın
· Blenderdeki malzemeyi de ekleyip karıştırın
· Karışımı, bisküvilerin üstüne dökün
· 3 saat buzdolabında bekletip, hindistan cevizi serpin servis edin

NOT:Tarifin içinde çiğ yumurta kullanıldığı için , özellikle hamile ve çocukların yemesi sağlık açısındn riskli olabilir...

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder