19 Temmuz 2005 Salı

DOMATES DOLMASI


Merhaba,
Kokulu guzel domatesler buldugumda hemen yaptigim bir yemektir,
domates dolmasini genelde pirincle yapiyorum ama bu sefer
diyet yoluna kepekli bulgur ile yaptim, hic fena olmadi.


================================================

Malzemeler:

1 kg orta boy domates(kapaklari az kesilip, ici temizlenecek )
1 su bardagi kepekli bulgur

200 gr et ( cift bicak usulu kendim kiydim - dolmalarda hazir kiyma kullanmayi sevmiyorum)
1 bas kuru sogan ( cok kucuk dogranmis )
1 cay bardagi dogranmis maydanos
3 dis sarimsak ( kucuk dogranmis)
1 yemek kasik biber salcasi
tuz
karabiber
3 yemek kasik z.yag
Kese yogurdu ( istege bagli)

Nasil mi Yaptim:

Koparilmis sap kisimlarindan kapak seklinde kestim once ama domatesden ayirmadan ,sonra icini bosalttim, etimi rahmetli anneannem usulu cift bicak kiyma haline getirdim, tum malzemeyi kiymaya ilave edip, domateslerimin icine doldurdum, sonra firina surdum tepsimi, pisince firindan cikardim biraz ilimasini bekledikten sonra, domateslerin kapaklarini kaldirip birer kasik kese yogurdu koyuyorum ben, sonra yeniden kapaklarini kapatiyorum.
Afiyet olsun.
Zeynep Tore

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder