5 Temmuz 2005 Salı

TEPSİDE ORMAN KEBABI



Tarif uzun zamandır bekliyor yayınlanmayı :) Çok sıcaklar basmadan yayınlansa iyi olur diye düşündüm ama engeller cıktı ve olmadı bugüne kaldı yine.
Bu yemeği çocukluğumda annem yapardı bizlere. Halen bana geldiğinde yapar.
Çok lezzetli, oğlumda severek yer.
Köfte bu şekilde yumuşak olduğu için çocuklar için ideal diye düşünüyorum. Yemeğin ismi anneme ait:)

TEPSİDE ORMAN KEBABI

Malzemeler
500 kg. kıyma ( Baharat olarak köfte içine ne kullanıyorsanız )
2 patates
1 kabak
2 patlıcan
Maydanoz , taze soğan
Tuz, karabiber, salça ve sıcak su

Yapılışı

Köfteyi istediğiniz gibi harçla yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler yapın ve kızartın.
Patates, patlıcan ve kabakları küp küp kesin ve kızartın.
Küçük kare borcama önce sebzeleri yayın, üzerine de köfteleri koyun .
En üstüne ise 3 sap taze soğan doğrayın ve maydanozları kesip serpin.
Tavada sıvı yağ ile salçayı kavurup sıcak su ekleyin bir iki taşım kaynasın .
Salçalı suyu köftelerin üzerine dökün.
Ve 200 derece fırında suyunu bir miktar çekene kadar tutun.

Afiyet olsun..
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder