28 Temmuz 2005 Perşembe

TARÇINLI TUILES


Geçen hafta bir şeyler yapayım diye düşünüyordum. Ayırdığım tariflere baktım beni yormayacak olmalıydı çünkü İzmir yanıyor sıcaktan, nemden...
Chef’s dergisinin bir tarifini ayırmışım. Tamam bu olur dedim. Hatta oğluşumda yardım etti:)
Fakat benim Tuiles ler biraz kalınca olmuş , fırından çıkınca belli oldu. Siz yaparken incecik sürün hamuru oldukça ince.

Aslında yediğimde tam benim damak tadıma uygun değildi ? Ben daha net tatlı olan şeyleri seviyorum. Fakat tarçın her zamanki gibi tad olarak harikaydı. Ancak eşim bayıldı ! İlginç geldi bana:)) Ve daha da ilginci doğru dürüst bu tarz kurabiye vb. yemeyen oğlumda yedi ve ertesi günde istikrarlı bir şekilde yedi !... Oğlumun damak tadı babaya çekecek galiba:)
Tuiles in orjinal resmi daha kıvrıktı.Bende biraz kalın oldukları için cok bükülmedi.
Yağlı kağıdı da yağlayın bence. Çıkarması biraz zahmetli oldu.
Bende tam 18 adet Tuiles çıktı...

Malzemeler
70 gr. Yumurta akı ( 2 adet )
70 gr. Toz şeker ( 5 YK. )
80 gr. Un ( 9 YK. )
35 gr. Tereyağı
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı
1. Yumurta akı, şeker ve unu bir kapta çırpın.
2. Eritilmiş tereyağı ilave edip tekrar çırpın
3. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
4. Kalan hamura kakao ve tarçın ilave edip karıştırın
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kakaolu karışımdan bir çorba kaşığından biraz az dökün
6. 8-10 cm. çapında daire şeklinde yayın
7. Beyaz karışımdan 1 çay kaşığı kadar alıp kakaolu dairelerin üzerine dökün ve kaşığın tersi ile karıştırın
8. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi yapın
9. 200 derece fırında 4-6 dk. pişirin
10. Sıcak tuiles’leri yağlı kağıttan çabucak çıkarıp merdanenin üzerine alın
11. Tuiles’ler merdanenin şekline göre kıvrılacaktır
Şekil aldıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder