26 Mayıs 2013 Pazar

YOĞURTLU,ÇÖREKOTLU HAMUR KIZARTMASI,MAYASIZ PİŞİ

YOĞURTLU HAMUR KIZARTMASI,KARBONATLI MAYASIZ PİŞİ
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Uzun bir ara vermek zorunda kaldım :( sağlık sorunlarım arttığı için bloğumu güncelleyemedim
bugün hazırlaması oldukça pratik,yemesi de lezzetli bir hamur işi tarifim var, ister kahvaltıda ister akşam üstü bahçede veya balkonda nefis bir atıştırmalık oldukça da doyurucu
malzemeler:
1 çorba kasesi yoğurt,
1 adet yumurta,
2 tatlı kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tuz,
aldığı kadar un,
1 çay bardağı çörekotu (opsiyonel ),
kızartmak için sıvıyağ
malzemeler yumuşak bir hamur haline gelecek şekilde hazırlanır,
tezgaha un serperek hamur yarım cm kalınlığında açılır,ister şekilli kurabiye kalıpları ister bardakla kesilir,fazla unları silkelenerek (tavada yanmaması için ) kızgın yağın içine atılır,arkalı önlü kızartılır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder