10 Mayıs 2013 Cuma

CUP CAKE






 4 yumurta                                                                                     
1/,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı margarin
su bardağı süt
1 paket vanilya
1 pakat kabartma tozu
Bitter çikolata
YAPILIŞI













Yumurtalar ve  toz şeker mikserle 5 dakika çırpılır , margarin,vanilya, kakao,süt eklenerek tekrar çırpılır, 1 su bardağı karışımdan ayrılır, elediğimiz un ve kabartma tozu da ilave edilerek kaşıkla karıştırılarak cup cake kalıplarına  dökülerek 170 derecede ısıtılmış fırında pişer.fırından çıkınca 2 dakika sonra ayırdığımız  sos üzerlerine gezdirilir, sosu çekince eritilmiş bitter çikolata üzerlerine kaplıyacak şekilde dökülür  soğuyunca şeker hamuruyla süslenir.
not istenirse hamuruna bir çay bardağı vişne ilave edilebilir 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder