8 Mayıs 2013 Çarşamba

sucuklu kuru fasulye


Sucuklu kuru fasulye aynen etli kuru fasulye gibi pişirilir. Et gibi fazlaca kavrulmaz, sadece tencereye konur ve karıştırılır. Fasulyeyi ıslattıktan sonra, tencerede yarım saat ağır ateşte haşlamanız yeterli. Fasulyeyi pişirirken tencereyi bir defa fokur fokur kaynattıktan sonra ocağı kısarsanız, yemeğiniz bir saat sürede pişer. Yemeğinizin tuzunu, kuru fasulye piştikten sonra ayarlayın. Sultan, kuru fasulye yemeğini çoğu zaman düdüklü tencerede yapıyor olsada, bazen tencerede yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak kuru fasulye
150 gr. sucuk
bir kaşık domates salçası
beş kaşık zeytinyağı
bir soğan
tuz, su

Yapılması
akşamdan fasulyeyi su içinde, bir gece boyu ıslatın
sabah süzün, suyunu değiştirin
ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
soğanı yemeklik ve sucuğu istediğiniz gibi doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sıra ile salça ve sucuğu katın kavurun
üzerine fasulyeyi, 5 bardak sıcak suyu ilave edin, karıştırın
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın
ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
ardından yemeğin tuzunu karar hale getirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder