5 Mayıs 2013 Pazar

ŞERİT POAÇA




MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (akları hamurun içine sarısı poaçaların üzerine )
Aldığı kadar un

MARGARİN  HAMUR MAYALANDIKTAN SONRA  POAÇALARIN İÇİNE SÜRMEK İÇİN

YAPILIŞI
Geniş  bir yoğurma kabına  un elenir.  Süt ılıtılır  unun ortası açılıp margarin hariç diğer malzemelerle birlikte ilave edilip iyice yoğurulur,üzeri örtülüp mayalanması beklenir . Mayalanan hamur  hafifçe bastırılıp hamurun gazı alınır   hamurdan yumurta büyüklüğünde kopartılıp çay tabağı kadar açıp uçlara gelmeyecek şekilde birer santim aralıklarla kesip  oda ısısındaki margarin veya tereyağıyla yağlayıp  hamurun ucuna hazırladığımız iç konulup sarılır  hafif yuvarlatılıp ay şekli verilir , tekrar mayalandırılır, üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
Bir çok arkadaşımız yaptı görünüşüyle lezzetiyle çok güzel bir poaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder