30 Mayıs 2013 Perşembe

PIRASALI ÇİN BÖREĞİ



Malzemeler:
*6 ad.yufka
*4ad.havuç
*4ad.pırasa
*3 kuru soğan
*1 demet maydanoz

Sos malzemesi:
*1 su bardağı sıvıyağ
*6 adet yumurta

 
Üzeri için:
*2su bardağı galeta unu
*500gr süt
 

1-Bütün sebzeler rondodan geçirilir, sıvıyağ da sotelenir, tuzu karabiberi ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
2-Sıvıyağ, yumurta çırpılır.
3-1adet yufka yayılır, sos malzemesinden biraz konulur, bir fırça yardımıyla sürülür, 3 yufka üst üste aynı işlem yapılır.
4-Yufkalar 8 e bölünür, soğumuş olan harçtan konur ve paçanga böreği gibi sarılır. Önce süte, sonra galeta ununa batırılır, buzdolabında dinlendirilir.
5-Yağlanmış tepsiye dizilir, üzeri kızarana kadar dek 180 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder