15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI KAYISILI KURABİYE

Geçtiğimiz hafta yapmıştım bu nefis kurabiyeyi ama yoğunluktan bir türlü eklemek
kısmet olmadı.
Bu haftada yoğun geçeceği için hemen ilk fırsatta oturup tarifi paylaşmak istedim
Ayın 17,18,19 ve 20 olmak üzere dört gün kermesimiz var hazırlıklar son sürat devam ediyor:)
Çanakkalede olan tüm dostları  polis evinde yapılacak kermesimize bekliyoruz
Bu nefis kurabiyeyi yine bir kermes için hazırladım yiyenlerden tam not aldı
 mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Tarif sevgili cafe portakaldan arkadaşın sayfasını ziyaret için tıktık
Malzemeler
200 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı minik doğranmış kayısı
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi(ben 2 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
 Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için
3 paket bitter çikolata
Toz antep fıstığı (tarifde yok ben ekledim)
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına yumuşak margarin,pudra şekeri,sıvı yağ ve fındık ezmesi alınır karıştırılır
Nişasta,minik doğranmış kayısı,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş 
fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır
Çikolatalar benmari usulü eritilir soğuyan kurabiye çikolataya batırılır
ardından antep fıstığına batırılır tepsiye dizilir
Kurabiyenin üzerindeki çikolata donunca servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder