23 Mayıs 2013 Perşembe

Lorlu kurabiye



 İÇ MALZEMESİ

200 gram  taze peynir
1 çay fincanı  Hindistan cevizi
1 çay  fincanı ceviz
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 portakal kabuğu rendesi


1 çay bardağı pudra şekeri

HAMURU

yemek kaşığı tereyağı(margarinde olabilir)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yogurt
1çay bardağı  sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
KAPLAMASI ,İÇİ,N
200gram çikolata
100 gram margarin
80 gram beyaz çikolata


YAPILIŞI 
yemek kaşığı tereyağını 1 çay  bardağı toz sekeri 1 çay bardağı yoğurdu,1çay bardağı sıvı yağı,kabartma tozu ,vanilyayı  hepsini cukur bir kaba koyup karıştıralım .aldığı kadar un koyup kulak memesi yumusaklığında hamur yapalım.
Taze  peyniri ve diğer İc malzemelerin hepsini karıştıralım .
Hamurlardan ceviz büyüklüğünde  koparalım .ve avucumuzun ortasında inceltelim.hazırladığımız icten bir tatlı kaşığı  koyalım hamurumuzun uçlarından buzelim büzdüğümüz kısım altta gelecek sekilde tepsiye koyalım  .diğer hamurlarımızıda aynı işlemi tekrarlayalım. bütün işlem  bittikten sonra 200 dereceli kızgın fırında pişirelim

Kurabiyelerimizin süsleme ve kaplama icin bir kaba su koyalım icine daha küçük bir kab koyalim ( benmari usulu)200 gram cikolata  100 gram margarin eritilip firindan cikan kurabiyelerimizin uzerlerine kaplama. yapalım Kaplamaların uzerlerine ayni islemle yani benmari usulu  beyaz cikolata ile ince ip şekilerle süslemeler yaparız (kaplama ve süsleme.kurabiyeler üzerine pudra sekeri serpilip sade olarakta servis yapılabilir arzuya gore degisir). AFİYETLER OLSUN..
not : sevgili arkadaşım Özgülün güzel tariflerinden biri deneyin pişman olmazsınız .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder