21 Mayıs 2013 Salı

çalı fasulyesi nasıl pişer


Çalı fasulyesi diğer fasulye çeşitleri gibi pişer, yalnız geç pişer. Taze fasulyeleri pişirirken dikkat edilecek en önemli nokta; yemeğin soğanı, salçası kavrulduktan sonra fasulye katılarak 15 dakika süre ile "fasulye" kendi suyu ile kavrulması gerekir. Bütün taze fasulyeler için bu kural geçerlidir. Pişireceğiniz taze fasulyenin miktarı yarım kilo olmuş, bir kilo olmuş hiç önemli değildir. Yemeğe ilave edeceğiniz su miktarı aynıdır. Diğer taze fasulye çeşitlerinde su miktarı farklıdır. Çalı fasulye pişirirken 3 su bardağı su kullanmanız gerekir. Tencerede çalı fasulyesi ağır ateşte 1 saat 45 dakika sürede pişer. Düdüklü tencerede ise, 1 çay bardağı su ile 25 dakikada pişer. Sultan, çalı fasulyesini tencerede her daim bu tarifle pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo çalı fasulye
bir soğan
iki orta boy domates
beş kaşık zeytinyağı
bir çay kaşığı şeker
tuz, su

Yapılması
yağ içinde soğanı kavurun
ardından domatesi katın kavurun
fasulyeyi katın karıştırın
tencere kapağını kapatın
15 dakika süre ile fasulyeyi kendi suyu ile pişirin
kapağı açın, 3 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
tuzunu ayarlayın
üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
tencere kapağını kapatın
fasulyeler yumuşayıncaya kadar
ağır ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder