10 Haziran 2008 Salı

Zeytinyağlı Enginar

Tatil boyunca mutfaktan uzak kaldım.. İşte bu özlemle mutfağa girip, yazı da bahane ederek zeytinyağlı ağırlıklı menüler hazırlıyorum bu aralar. Zeytinyağlı enginar da pişirdiklerimden biri..


Malzemeler:

6 adet enginar
2 adet limon
2 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı un

tuz
2 adet kesmeşeker
dereotu
bezelye (arzuya göre)



Ayıklanmış enginarların varsa üstlerindeki tüylü kısımlarını bir kaşık yardımıyla ince bir tabaka halinde temizleyip limonla ovun ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağı ile çevirin. Enginarları ve bezelyeleri ilave edin. Tuz, şeker ve unu yarım limon suyu ile karıştırıp enginarların üzerine gezdirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer benim gibi düdüklü tencereyi tercih ederseniz 6-7 dk. yeterli olacaktır. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp üzerlerini dereotuyla süsleyin.


Bu da annemin geçen hafta bizi davet ettiği akşam yemeği için yaptığı enginarlar. Dilerseniz annem gibi enginarlarınızı bezelyesiz de pişirebilirsiniz..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder