23 Haziran 2008 Pazartesi

Dr. Oetker Krem Karamel

Çocukluğumuzda kardeşimle ters çevirip üzerinde müzik yaptığımız alüminyum krem karamel kalıplarında pişerdi bu nefis tatlı.. Şimdi o kaplar yok ama ben krem karameli hala çok severim.. Rastladığım tariflerde bol yumurta olduğundan yapmaya çekinmiş ve Dr. Oetker'in toz karışımını almıştım..

Malzemeler:

1 adet Dr. Oetker krem karamel toz karışım

2,5 su bardağı süt

1 yumurta sarısı (daha yoğun bir kıvam arzu ederseniz)


Karışım paketinden çıkan karamel sosu, suyla çalkalanmış 5 adet krem karamel kalıbına paylaştırın. Tencereye sütü alıp toz karışımı içine boşaltın (eğer yumurta sarısı kullanacaksanız bu aşamada onu da tencereye ekleyin) ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dk. daha ateşte tutun ve ocaktan indirin. Pişen krem karameli hazırlanmış kalıplara sos ile karıştırmadan dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Bir bıçakla kalıpların yanlarından hava aldırıp tabağa ters çevirerek servis yapın.


Not: Bir sonraki krem karameli Emel'ciğimin tarifiyle yapacağım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder