17 Haziran 2008 Salı

Elmalı Kurabiye ve Limonlu Kek (PDÇS 25)

Annemin babalar günü çay daveti için yaptığı elmalı poğaçalar.. Malzemesinde yoğurt bulunan bütün hamurişleri gibi, bu poğaça da oldukça yumuşak bir hamura sahip ve çok lezzetli..

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
125 gr Becel (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

İç malzemesi için:
4 adet kabuksuz elma rendesi
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

pudra şekeri (süslemek için)

Tarçın hariç iç malzemeyi karıştırıp kısık ateşte pişirin. Harç piştikten sonra tarçını ilave edip soğuması için kenara alın. Bu sırada hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz kurabiye formunu verin ve ortasına iç harçtan ilave edin. Önceden 200' ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin. Servisten önce kurabiyeleri pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Not: Aynı hamur tarifiyle tuzlu poğaça da yapabilirsiniz. Hamura biraz tuz ekleyip harcı kıyma, peynir ya da patates olarak ayarlamanız ve poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürmeniz yeterli olacaktır..


ve bu da babamın anneme "boynuz kulağı geçmiş" yorumunu yaptığı limonlu kekim..

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
200 gr. Becel
1 kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi ve suyu
arzuya göre kuru üzüm, fındık ya da ceviz

Derin bir kapta yumurtaları mikserle çırpın. İçine sırasıyla yoğurt, Becel, un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ile suyunu ilave edin. Eklediğiniz her malzemeden sonra karışımı mikserle çok iyi çırpın. Arzuya göre hamura kuru üzüm, fındık ya da ceviz ekleyin. Önceden 175' ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin.

Afiyet olsun!


Kurabiye ve keki sevgili Hülya'nın evsahibeliğini yaptığı PDÇS 25'e yolluyorum. Hülya'cım kolay gelsin..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder