13 Haziran 2008 Cuma

Annemin Naneli Limonatası


Sıcaklar bastırdığında, hem serinlemek hem de günün yorgunluğunu atmak için limonata çok keyifli bir alternatif.. Ben de perşembe akşamı tarif defterimi karıştırırken annemin limonata reçetesine rastladım ve hemen mutfağa girdim.

Malzemeler:
6 adet limon
2,5 çay bardağı tozşeker (damak zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
1 litre soğuk su
taze nane yaprağı (arzu ettiğiniz miktarda)

Limonu iyice yıkadıktan sonra derince bir kaba rendeleyin. Rendelenmiş limonları kuşbaşı doğrayarak üzerine toz şeker ilave edin. Bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün limonlarla şekerli suyu iyice yoğurarak tel süzgeçten geçirin. Dilerseniz elde ettiğiniz limon konsantresini buzdolabında saklayabilir ve içeceğiniz zaman soğuk su ilave edebilirsiniz, ya da konsantrenin içine soğuk suyu ve nane yapraklarını ekleyip limonatanızı hazır edebilirsiniz.

Buz gibi limonatanızı misafirinize ikram edebilir, ya da kendinizi şımartıp balkonda limonata keyfi yapabilirsiniz..


Afiyet olsun!

Not: Limonatanızdan buz kalıbına koyarak buz elde edebilir, servis yapacağınız zaman bu buzları kullanabilirsiniz. Böylece limonatanın içinde eriyen buzlar içeceğinizi sulandırmamış olur..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder