12 Haziran 2008 Perşembe

TARÇINLI KURABİYE


-malzemeler-

1 paket margarin ( yumuşak olacak),1 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,1 su bardağı nişasta,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,6 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tarçın,5 su bardağı un.

-üzerine-

2 çay kaşığı tarçın,2 çorba kaşığı toz şeker.

-yapılışı-

Derin bir kaba unu alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım ve dışarda bekleyerek yumuşamış margarini ( eğer tavada eritirsek fazla un alacağından kurabiyenin kıvamını tutturamayız,1-2 saat önceden buzdolabından çıkarıp bekletirsek istediğimiz yumuşaklığa gelecektir) sıvı yağı,yumurtayı,şeker,nişasta,tarçın,kabartma tozu,vanilya yoğurup 10 dakika kadar dinlendirelim.Bir merdane yada oklava yardımıyla tezgahımızın üzerinde yaklaşık yarım cm.kalınlığında açalım istersek bir fincanla yuvarlak şekiller verelim yada kurabiye kalıplarıyla şekiller verip,düz bir tabakta 2 çay kaşığı tarçın ve 2 çorba kaşığı şekeri karıştıralım.Kalıplarla şekillendirdiğimiz kurabiyeden bir tane alıp bir yüzünü hazırladığımız şeker ve tarçın karışımına bastıralım,kurabiyenin bir yüzü şeker ve tarçın görünümünde olsun,kurabiyenin bu yüzü üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim ve 170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar bekletelim.

-Afiyet olsun-

-NOT-Tatlı yada tuzlu kurabiyeleri fırından aldıktan sonra başka bir kaba alalım.Tepsi sıcak olduğundan fırından çıkmış olsada altı kızarmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder