25 Haziran 2008 Çarşamba

Köfte & Piyaz

Bu ikiliyi sevmeyen yoktur herhalde.. Bizim evde pek sevildiğinden, Abant'tan aldığımız yöresel fasülyelerin tadına bakmak için en iyi tarifin piyaz olduğuna karar verdiğimde akşam yemeği menümüz de belli olmuştu: köfte piyaz!

Piyaz malzemeleri:

2 su bardağı kurufasülye

zeytinyağı

sirke

tuz
karabiber

pul biber
kekik

Bir gün önceden su dolu bir kapta beklettiğiniz fasülyelerin suyunu süzüp haşlayın. Kevgirde süzülmelerini sağladıktan sonra fasülyeleri servis kabına alın. Miktarlarını arzunuza göre ayarlayabileceğiniz diğer malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayın ve fasülyelerin üzerine gezdirin.

Köfte malzemeleri:
500 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
4 çorba kaşığı bayat ekmek rendesi
3 çay kaşığı köfte baharatı
3 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber

Bütün malzemeler çok iyi yoğurulur (anneannem iyi köftenin sırrının burada saklı olduğunu söyler hep..) Ufak parçalar koparılır ve istenilen şekil verilir. (Kullanacağınız kadarını ayırıp diğerlerini dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda pişirmek için çok pratik bir yöntem.)Çok az yağlanmış teflon tavada, kısık ateşte kapağı kapalı olarak köfteler saldıkları suyu çekip kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder