11 Haziran 2008 Çarşamba

PATATESLİ TUZLU KEK


MALZEMELER:
3 -3,5 su bardağı un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
3 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızıpulbiber
üzeri için susam ,çörekotu
YAPILIŞI:
Bir kapta yumurtayı çırpın içine sıvı yağ katın yoğurt ekleyip çırpın.Patatesleri ister tavla zarı büyüklüğünde doğrayın isterseniz rendeleyin ben bu sefer rendeledim un ve kabartma tozunu eleyerek koyun çırpın baharatları tuzu ekleyin ve yağlanmış 26 cm.lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.Üzerine susam ,çörekotu sepip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Yumuşacak ve lezzetli kekiniz hazır.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder