1 Haziran 2008 Pazar

Döndük.. ve Dr. Oetker Dört Mevsim Kek

Hapsiyaş Köprüsü - Trabzon

6 günde 2700 km yol yapıp 1763 fotoğraf çektiğimiz ve bizi çok etkileyen Karadeniz turumuzdan -ruhumuzu orada bırakarak- İstanbul'a geri döndük.. Notları ve fotoğrafları düzenleyip gün gün sizlerle paylaşacağım..

Şimdi ise anneler günü kahvaltısı için hazırladığım keki paylaşmak istiyorum. Kahvaltı için ne yapacağımı düşünürken aklıma rafta duran Dr. Oetker'in Dört Mevsim keki ve dondurucudaki vişneler geldi. İşte sonuç:

Malzemeler:
1 paket Dr. Oetker Dört Mevsim
175 gr. yumuşak margarin (ben Becel kullandım)

3 yumurta
1/2 çay bardağı süt

1,5 su bardağı vişne (ayıklanmış ve süzülmüş)

1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Kek karışımına margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikserde çırpın.Karışım kutusundan çıkan çikolata parçalarını da ilave edip 5 sn. daha çırpın. Hamuru 26 cm. çapında, yağlanmış bir kalıba dökün. Çekirdeklerini çıkardığınız ve iyice süzdüğünüz vişneleri bastırmadan hamurun üzerine yerleştirin. Önceden 150'de ısıtılmış mini fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Ben keki bir gün önceden yaptım ve vişneler pudra şekerini sulandırdığı için de eklemeyi pazar sabahına erteledim.Size de pudra şekerini servis etmeden az evvel ilave etmenizi öneririm.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder