11 Haziran 2008 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCESİ



Ne Engin ne ben futboldan ne anlarız ne de bir fanatikliğimiz var..Hadi bayanların bu durumda olması pek tuhaf karşılanmaz ancak özellikle erkek sohbet konularının başını çeken "Futbol" mevzusu açılmaya çalışıldığında , Engin'in de konuya karşı tabiri caizse "zır" kaldığını görenler hayli şaşırıyorlar :) Ben, renklerini sevdiğim için Beşiktaşlıyım :) Engin de güya "Tanju Çolak" zamanından "Cimbomlu":)

Tüm bunların dışında ben milli meselelere duyarsız kalamam ve hiç anlamasamda Euro 2008'de Türkiye'nin oynadığı maçları ara ara zaplasam da:) seyrediyorum. Akşam İsviçre ile olan maçı da seyrettim. Dikkatimi çeken iki şey oldu (ne kadar maçtan anladığımı şimdi görün) ...
1- O ne yağmurdu öyle :)
2- Karşı takımda üç tane Türk vardı .. Yani Türkler Türklere karşı maç yapıyordu... Bu durum bazı İsviçre gazetelerinde son derece nahoş bir şekilde provoke edilmiş belirtildiğine göre. Bir gazete , İsviçre'nin takımında oynayan bir Türk futbolcuyu elinde döner bıçağı tutarak çizmiş..Kestiği de döner..Döner de ..Fatih Terim.. Akıllarınca bizi bize düşürecekler.. Ama hiç de öyle olmadı. Ne onlar bu şekilde yenebildiler.Ne de sahada aynı vatanın çocukları birbirine ters düştü.Maç bu.Düşüyorlar, düşürüyorlar.Ama ne olursa olsun , hangi takımda olurlarsa olsunlar birbirlerinin elinden tutup kaldırmayı bildiler.İşte maçtan anlamayan benim maç sırasında gözümden hiç kaçmayan detaylar bunlardı. Haaa sonuç mu ? İsviçre 1 - Türkiye 2 ... İsviçre'nin artık hiç bir şansı kalmadı. Türkiye ise pazar günü oynanacak Çek Cumhuriyeti maçı ile devam edip etmeyeceğini belirleyecek..

Amanın... Bana bak sen :) Yemek bloğunda spor falan :) Vay beee :=)

Neyse öze dön Müge sen ... Bildiğin konuya ...

Deniz Börülcesi efendim bugünkü tarifimiz ..Alaçatı pazarından almıştım deniz börülcesini. İstanbul'da da satılıyor bildiğim kadarıyla pazarlarda. Aslında yapılışı çok zor olur diye gözüm korkuyordu ama yine de denemek istedim. O kadar da zor değilmiş bunu öğrenmiş oldum.
Bir püf noktası varmış..
İnternetten bir çok tarif okudum ve bir tanesinde (malesef hangisi olduğunu sonradan bulamadım) bir detay yazıyordu..Onu uyguladım..Ne mi ?

Malzemeler:
  • 1 demet deniz börülcesi
  • tuz
  • 1 paket kabartma tozu *** İşte püf noktası
  • zeytinyağı
  • sarımsak
  • limon
  • su (haşlamak için)

Deniz börülcesinin diplerini kesip yıkıyoruz. Bir tencereye su, tuz ve kabartma tozunu koyup deniz börülcelerini yaklaşık 20-25 dk kadar (yumuşayana kadar) haşlıyoruz. Soğuyunca her bir sapı sıyırarak içindeki uzun sert çöpü çıkartıyoruz. (kabartma tozu bu işlemin daha kolay olmasını sağlıyor) Tüm sapları sıyırdıktan sonra servis edeceğimiz tabağa alıp ince kıyılmış sarımsak ve zeytinyağı & limon ile servis ediyoruz.

Afiyetle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder