16 Haziran 2008 Pazartesi

Prenses Pasta ve Pelin'in Peynirli Baharatlı Çubukları


Pazar, babalar günü dolayısıyla annem, bizi ve kayınvalidemleri çaya davet etti. Kendisini ikna etmek çok zor olduysa da iki çeşit de ben hazırladım ve Pelin'in baharatlı peynirli çubukları ile limonlu kek pişirdim..

Menümüz:

Tarifleri paylaşmaya hepimizin çok severek yediği serinletici prenses pastayla başlıyorum..


Prenses pasta için malzemeler:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
2 paket Eti piknik (biri sade diğeri kakaolu)
l portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr. fındık

Sosu için:
l su bardağı süt
l su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme değil)

Krem şantiyi süt ile hazırlayın. Bisküvileri içine kırıp diğer malzemeleri de ekleyin ve uzun bir borcama yayın. Sosu çok koyu olmayacak şekilde pişirin. Krem şantili karışımın üzerine yayın ve soğuması için buzluğa kaldırın. Soğuk servis yapın.

* * *


Birkaç haftadır bu baharatlı çubukları denemek için fırsat kolluyordum. Babalar gününü fırsat bilip pazar sabahı mutfağı girdim, Pelin'in tarifini değişiklik yapmadan uyguladım ve aile fertlerinin hepsi bu tadı çok sevdi. Pelin'ciğim bu güzel tarif için çok teşekkürler..

Malzemeler:

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı kaşar rendesi
125 gr.
oda ısısında tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz, karabiber, kekik, kuru nane, kuru fesleğen
üzerine serpmek iç
in haşhaş tohumu

2 su bardağı kadar unu bir kaba alıp kalan malzemeyi ekleyin. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15 dk. buzdolabında dinlendirip bezelere ayırın ve merdaneyle hamuru 1/2 cm. kalınlığında açın. Serçe parmağı kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin muntazam olması için hamuru olabildiğince dikdörtgen formda açmaya çalışın. Şeritleri ayırmadan üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden 180' ısıtılmış fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder