2 Aralık 2013 Pazartesi
MANTARLI BULGUR PİLAVI
Herkese merhaba ,mutlu haftalar diliyorum hepinize.Bulgur pilavı bizim evde sevilen bir pilav çeşidir bu yüzden sık sık yaparım bu kez mantarlı yaptım çok güzel oldu.Daha lezzetli daha besleyici bir bulgur pilavı isterseniz buyrun tarife:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kurusoğan
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
300-400 gr kadar kültür mantarı
2 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım kahve fincanı sıvıyağ
3 su bardağı su
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Mantarları temizleyip ikiye yada üçe bölüp limonlu su dolu bir kaseye koyun.Diğer tarafta yağları tencereye alın soğanı küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra mantarlı limonlu sudan alın yıkayıp süzüp soğanlara ekleyip salça katıp biraz kavurun daha sonra kabukları çıkarılıp küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince kıyılmış biberleri ekleyip biraz daha pişirin mantarlar suyunu salıp çekince üç su bardağı suyu koyun su kaynayınca yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyin baharatları tuzu katıp pişmeye bırakın.Pişince tencereyi kağıt havlu ile kapatıp onbeş dakika dinlendirin.Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder