24 Aralık 2013 Salı

MISIR UNLU SÜRPRİZLİ MUFFİN,TOP KEK #yemekfirtinasi 18.gün

MISIR UNLU SÜRPRİZLİ MUFFİN TOP KEK
Evdeki mısır ununu değerlendirmek için düşünürken aklıma tuzlu maffin yapmak geldi,tamamen doğaçlama usulü biraz ondan biraz bundan derken değişik bir tarif ortaya çıktı.Biz çok beğendik,onun için ölçülerini güvenerek verebilirim.
3 adet yumurta,
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
½ su bardağı süt,
½ su bardağı yoğurt,
200gr hellim peyniri(şart değil evde hangi peynir varsa hatta yağlı peynir daha iyi olur),
2 su bardağı mısır unu,
1 fincan buğday unu,
Tuz,
1 paket kabartma tozu
Bu malzemeler çırpılır kek hamuru hazırlanır.
Başka bir kapta :
1 küçük şişe suyu süzülmüş veya haşlanmış  garnitür,
1 çay bardağı mısır,
Bir tutam maydanoz,
Bir tutam dereotu,
Karabiber ve kimyonu karıştırdım
Muffin kalıplarına 1 çorba kaşığı kek hamuru,üstüne 1 tatlı kaşığı garnitürlü karışım,üstüne tekrar 1 çorba kaşığı kek hamuru koyup,çörekotu döktüm ve 170 derecede daha önceden ısınan fırında pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder